Sacred Songs 2013

zondag 2 juni 2013

Locatie:

Domkerk, Utrecht

Tijden:

15:00 – 16:00 uur

Toegang:

€ 7,50; kassa open: 14.30 uur

Voorverkoop 

bij Xango Music Zadelstraat 14

online via website Culturele Zondagen 

Sacred Songs, één van de succesvolle producties van de Culturele Karavaan, brengt de mooiste stemmen uit verschillende religies samen. Deelnemende koren en vocalisten zingen repertoire over 'Licht' en Monica Akihary verbindt dit alles met schitterende zangimprovisaties. Geerten Liefting begeleidt op het imposante Domkerkorgel.

Monica Akihary heeft een fabelachtige stem en is thuis in muziekstijlen van over de hele wereld. Samen met gitarist/componist Niels Brouwer vormt ze duo Boi Akih, waarmee ze voorjaar 2012 de veelgeprezen cd 'Circles in a Square Society' uitbracht.

Het 20 koppige koor Rénanim staat onder de bezielende leiding van Marcela Obermeister-Shasha. Het repertoire bestaat uit Jiddische, Ladino en Hebreeuwse liederen en ook enkele liturgische liederen. Rénanim zingt o.a. het lied 'Chishki Chizki', dat in de 18de eeuw voor de inwijding van de Portugese synagoge Amsterdam is gecomponeerd.

Tarranime, opgericht door de 21-jarige Ibrahim el Kaddouri, brengt aanstekelijke anasheed, ook wel islamitische gospel genoemd. Anasheed is razend populair, vooral bij jongeren. Beroemde vertolkers zijn: Rachid Golam, Yusuf Islam (eerder bekend als Cat Stevens) en Maher Zain.

Gospelkoor Loud & Proud bestaat uit zes fantastische vocalisten die ook actief zijn in de jazz, r&b, soul en pop. Het koor zingt onder andere repertoire van de Libanese dichter Khalil Gibran.

De Egyptische Sally Fayez Hanna heeft een gouden stem en is actief binnen de Koptische kerk in Nederland. In Egypte vormen Kopten de belangrijkste christelijke gemeenschap. In hun erediensten versmelt de Arabische taal met de christelijke cultuur en worden prachtige liederen gezongen.

Nurullah Yildirim is imam van de Turkse Ulu moskee in Lombok Utrecht. Behalve zijn stem is zijn naam ook veelzeggend; Nurullah staat voor Licht van Allah, Yildirim voor Bliksem. Hij reciteert een Lichtvers uit de Koran en een loflied van soefidichter Yunus Emre.

Geerten Liefting, sinds 2006 vesperorganist van de Domkerk en ook actief als componist, docent en koorbegeleider, staat bekend om zijn fenomenale orgelimprovisaties.  

 

 

logo2014