Culturele Karavaan Young Talent

zondag 23 juni 2013

Locatie:

Prins Claus Brug, Utrecht

Tijden:

vanaf 13:45 uur

Toegang:

gratis

Tijdens: 

BLENDin'ARK festival

 Vrede in de Buurt weekend

Op zondag 23 juni 2013 staat Culturele Karavaan Young Talent op het BLENDin'ARK festival op een zeer bijzondere locatie: de Prins Claus brug in Utrecht Zuidwest. Culture Connection trok in 2011 en 2012 met festival Culturele Karavaan door Utrecht en kwam veelbelovende talenten op het spoor. Deze staan 23 juni op het programma met als headliner: zangeres Pearl Jozefzoon.

Pearl Jozefzoon verzorgt met drie backing vocals een swingende show met soulvolle black gospel. Pearl heeft een gouden stem en sinds haar deelname aan de talentenshow The Voice of Holland is haar ster alleen maar rijzende. Van jongs af aan geschoold in de gospel is ze ook goed thuis in soul en R&B. Begin 2013 kwam haar debuutalbum 'The Time Is Now' uit, waarop ze met R&B- en popnummers, powerballads en gospelsongs haar veelzijdigheid en groot talent eens en te meer bewijst!

Usha Kanagasabai brengt moderne Indiase dans van de grensverleggende choreografe Kalpana Raghuraman. Kalpana is een èchte bruggenbouwer, die de Indiase tempeldans verbindt met moderne en urban dansstijlen. Kalpana maakte voor festival Culturele Karavaan een nieuwe choreografie en liet zich daarbij inspireren door het hindoeïstische lichtjesfeest Divali. Een prachtige dans op een hippe soundtrack van dj/producer Prem Yoshua.

Fatima Zohra zingt oldskool soul, R&B en hiphop, maar ook songs van de razend populaire Libanees-Zweedse zanger Maher Zain. Menno Roymans begeleidt haar op gitaar. Menno is multi-instrumentalist, speelt ook qanun (Arabische citer) en maakt deel uit van de Utrechtse formatie Going Barefoot, bekend op om hun frisse liedjes waarin folk, blues, jazz en pop mooi samengaan.

Beeldend kunstenaar Byron Gómez Chavarría geeft een schilderworkshop voor kinderen. Byron komt uit Nicaragua, waar hij aan de kunstacademie van Managua studeerde. Momenteel woont hij in Utrecht Kanaleneiland. Byron maakt met de kinderen schilderijen in alle kleuren van de regenboog. Samen vormen de schilderijen één prachtig mozaïek, dat na afloop op een mooie plek wordt gehangen, zodat alle festivalbezoekers ervan kunnen genieten.

Festival BLENDin'ARK, een nieuw initiatief van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en stichting Van en Voor Jongeren, presenteert een mix van lokaal talent en internationale topartiesten, waaronder de Marokkaanse zangeres Daoudia. Culture Connection draagt bij aan het festival met het programmablok Culturele Karavaan Young Talent. Alles in het kader van het feestelijke midzomerweekend Vrede in de Buurt!

logo2014

youngtalent