Culturele Karavaan 2012

Festivalprogramma zaterdag 8 december 2012

 

Locatie:

Triumfatorkerk, Marco Pololaan 185, Utrecht

Tijden:

16:30 – 21:30 uur

Toegang:

€ 10,- voor programma inclusief maaltijd
€ 5,- voor programma vanaf 19:00 uur

Reserveren:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voorverkoop:

Xango Music, Zadelstraat 14
Vivant, Winkelcentrum Kanaleneiland


16:30 uur WELKOM | Presentatie: Gabriel Erlach

 

17:00 – 18:30 uur EAT & MEET
Cateraars uit Kanaleneiland bieden een culinaire reis door Turkije, Marokko, Indonesië en de Filippijnen! Mustafa Konus, Khadija, Diana Purba, Jun Saturay en Resto van Harte serveren heerlijke soep, salades, brood en hapjes. Geniet van alle lekkernijen en leer gelijk je tafelgenoten beter kennen!

 

18:30-19:00 uur Pauze en inloop avondprogramma

Bekijk de expositie van basisschoolleerlingen uit de wijk, die zij onder leiding van beeldend kunstenaar Byron Gómez Chavarría hebben gemaakt. 

19:00 uur IN THE SPIRIT OF
Burgemeester Aleid Wolfsen spreekt een openingswoord, waarna kinderen van de Da Costa School Lichtliederen uit Taizé zingen. Op de christelijke Da Costaschool die vlakbij de kerk ligt, is de meerderheid van de leerlingen moslim. Het is een ontmoetingsschool waar de kernwaarden respect, zorgzaamheid en tolerantie hoog in het vaandel staan. Christelijke en islamitische feesten worden er gezamenlijk gevierd.
Aanstormend talent Fatima Zohra zingt doorgaans soul, hiphop en r&b. Voor de Karavaan kiest zij voor moderne religieuze songs van de razend populaire Libanees-Zweedse zanger Maher Zain. Menno Roymans begeleidt haar op gitaar.
Baban Kirkuki draagt poëzie voor van de wereldberoemde soefidichter Roemi en wordt daarbij begeleid op luit door Monir Goran. Roemi leefde in de 13e eeuw, maar zijn boodschap van dialoog en religieuze tolerantie is nog steeds zeer actueel.
Het Hindoeïstische lichtjesfeest Divali wordt prachtig verbeeld met indringende voordracht van mantra's en een schitterende dans ter ere van godin Lakshmi. Choreografe Kalpana maakt de dans en Usha & Maayuri voeren hem ten tonele. Kalpana is een talentvolle vernieuwer die de eeuwenoude Indiase danstraditie vertaalt naar het nu en een jonge generatie.

20:30 uur SACRED SONGS
Samen met koren en solisten uit Kanaleneiland en de rest van Utrecht presenteert stemkunstenares Monica Akihary Sacred Songs. De koren en zangers vertegenwoordigen verschillende religies en zingen repertoire rond het festivalthema Licht. Het resultaat: Afrikaanse gospel, Koranrecitatie, Marokkaanse anasheed, Indonesische kerkzang, Joodse en Apostolische liederen samen in één gloednieuwe compositie Sacred Songs! Met Abdil Karakuş, Tarranime, Diana Purba, Rénanim, Whitney Sarpong, het Apostolische koor en Geerten Liefting.

 

 

logo2014

programma