Previews

PREVIEW zaterdag 17 november 2012
Locatie: Winkelcentrum Kanaleneiland
Tijden: 14.30-15.30 uur

OPTREDEN Tarranime

Muziekgroep Tarranime is opgericht door de 20-jarige Ibrahim el Kaddouri. De groep zingt anasheed (ook wel Marokkaanse gospel genoemd). Anasheed is razend populair in de hele islamitische wereld en de laatste jaren flink in opkomst, ook onder jongeren. Populaire hiphopgroepen als Native Deen en Outlandish maken gebruik van de traditionele vocale stijl. Maar dé internationale boegbeelden van de jongste generatie anasheed-muzikanten zijn de Brits-Iraanse Sami Yusuf, die miljoenen platen verkocht en Maher Zain, een Zweedse r&b-zanger met Libanese roots. Tarranime zal op 8 december deelnemen aan Sacred Songs.

*********************************************
DINNERSHOW dinsdag 27 november 2012
Locatie: Resto VanHarte, 3-Generatiecentrum, Bernadottelaan 23
Tijden: 17.30 - 20.00 uur 
Toegang: €6,- / met U-pas €3,-

Culturele Karavaan op bezoek bij Resto VanHarte
Al tien weken lang oefenen leerlingen van Samen Doen Na Schooltijd (SDNS) twee speciale dansen. Dansdocent Alexandra Flohr heeft het festivalthema Licht als inspiratie gebruikt voor de dansen die tijdens deze DINNERSHOW uitgevoerd zullen worden. Het team van Resto VanHarte zorgt zoals altijd voor een heerlijk drie-gangenmenu. Genieten dus!

***************************************************
VIERING zondag 2 december 2012
Locatie: Triumfatorkerk, Marco Pololaan Utrecht
Tijden: 9.45 – 11.15 uur

LICHT VIERING met wijkkerken en dichter Baban
De leden van de protestantse Triumfatorkerk zijn 'openminded' en velen ook sociaal actief in de wijk. Sinds de jaren '70 zetten zij hun deuren open voor nieuwkomers in de wijk. Iedere zondagochtend komt de wijkgemeente bijeen. Op zondag 2 december organiseert dominee Pieter van Winden een speciale viering rond het thema Licht samen met de Indonesische kerk PERKI, de Pniëlkerk en dichter Baban. "Licht"  komt vanuit verschillende perspectieven aan de orde. Baban draagt eigen gedichten voor, maar ook poëzie van misschien wel de bekendste soefidichter aller tijden: Jallaludin Roemi.

 

 

logo2014