Eat&Meet

Zaterdag 8 december 17:00-18:30 uur in de Triumfatorkerk

Op een donkere decemberavond samen aan tafel en genieten van een goed gesprek en heerlijke hapjes? Dat kan tijdens de dialoogmaaltijd waarbij cateraars uit de wijk hun specialiteiten serveren. Maak kennis met onze cateraars:

Mustafa Konus
Sinds 1992 kookt Mustafa al voor de interculturele maaltijden van de werkgroep SamenLeven. Deze Turkse kok kookt graag voor grote groepen en gelooft in de verbindende kracht van eten. Naast SamenLeven was Mustafa lange tijd actief bij de Eyup Sultan Moskee en het Turkse Oudercomité. Voor de Eat&Meet bereidt hij een heerlijke soep, maar ook Turkse salades en sigara boregi (deegrolletjes met vulling).

Jun Saturay
De Filippijnse Jun Saturay kookt al vanaf zijn tiende. Sinds 2005 woont hij met zijn gezin in Kanaleneiland. Speciaal voor Culturele Karavaan maakt hij Biko, een populair Filippijns rijstzoetje wat niet mag ontbreken bij feestelijke aangelegenheden.

Diana Purba
Bij Licht denkt Diana Purba aan de kerstmaaltijd in haar eigen Indonesische kerk, waar ze ieder jaar haar kooktalenten voor inzet. Voor de Culturele Karavaan maakt ze heerlijke loempia’s.

Nojoum Catering
Dit familiebedrijf onder leiding van Khadija Zakaria verzorgt sinds drie jaar catering voor allerlei soorten bijeenkomsten en feesten. Khadija woonde in Transwijk en deed daar de inspiratie op om een cateringbedrijf te starten. Voor Culturele Karavaan maakt zij Marokkaanse gehaktpizza’s, kippenpootjes en een gezonde groentesalade.

Resto VanHarte
Sinds 3,5 jaar kan iedereen op dinsdag en vrijdag een gezonde, smakelijke en betaalbare maaltijd genieten bij Resto VanHarte in het 3-Generatiecentrum (Kanaleneiland). Restomanager Jolanda Panis en haar vrijwilligers werken zetten hun ervaring graag in voor de Culturele Karavaan en coördineren de Eat&Meet.          

logo2014