Sacred Songs

Zaterdag 8 december 20.30 uur in de Triumfatorkerk

Samen met koren en solisten uit Kanaleneiland en Utrecht creëert stemkunstenares Monica Akihary Sacred Songs. De deelnemende koren en zangers vertegenwoordigen verschillende religies en zingen repertoire rond het thema 'Licht'. Monica Akihary brengt dit alles samen in één compositie met Afrikaanse gospel, Koranrecitatie, Indonesische kerkzang en Joodse en Apostolische liederen.

Monica Akihary
Monica Akihary is één van Nederlands meest veelzijdige vocalisten, thuis in muziekstijlen van over de hele wereld. Samen met gitarist/componist Niels Brouwer vormt ze duo Boi Akih, waarmee ze voorjaar 2012 de cd 'Circles in a Square Society' uitbracht. De Volkskrant schreef erover: "Dromerige, bijna onaardse muziek die toch spannend blijft..." (30-05-2012)

Abdil Karakuş
Abdil Karakuş is de imam van de Turkse moskee Eyup Sultan in Kanaleneiland. Hij komt oorspronkelijk uit Kahramanmaraş in Zuid-Turkije en woont sinds begin dit jaar in Nederland. Met zijn indrukwekkende stemgeluid reciteert Karakuş op melodieuze wijze Lichtverzen uit de Koran.

Diana Purba
Diana Purba Mourik komt uit Indonesië en woont sinds 2002 In Nederland. Zij is actief binnen de Persekutuan Kristen Indonesia (PERKI), een oecumenische gemeenschap, die in 1930 is opgericht door Nederlands-Indische studenten en samenkomt in de Triumfatorkerk. Diana zingt in het koor van PERKI-Utrecht. Voor Sacred Songs zingt ze in Bahasa Indonesia het lied 'Tuhan Peganglah Tanganku'.

Rénanim
Het 17 koppige koor Rénanim-Utrecht staat onder de bezielende leiding van Marcela Obermeister-Shasha. Hun repertoire bestaat uit Jiddische, Ladino en Hebreeuwse liederen en ook enkele liturgische liederen. Het koor maakt deel uit van en gelijknamige Europese koorbeweging in 1998 in Nice gestart. Rénanim zingt o.a. het lied 'Chishki Chizki', dat in de 18de eeuw voor de Portugese synagoge in Amsterdam is gecomponeerd.

Tarranime
De groep Tarranime is opgericht door de 20 jarige Ibrahim Kaddouri. Hij werd al op jonge leeftijd gegrepen door anasheed muziek, ook wel Arabische gospel genoemd. Anasheed (letterlijk: gezangen) is islamitische vocale muziek, vaak begeleid met percussie. Anasheed is razend populair in de hele Islamitische wereld. Beroemde vertolkers zijn: Rachid Golam, Imad Rami, Yusuf Islam (eerder bekend als Cat Stevens), Sami Yusuf en Maher Zain. Tijdens hun tweejarig bestaan heeft Tarramine veel opgetreden, op bruiloften en benefietavonden, maar ook een keer in het voorprogramma bij Maher Zain.

Apostolisch koor
Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnige geloofsgemeenschap met wortels in de joods-christelijke traditie. Het Genootschap staat open in de samenleving en wil bijdragen aan liefdevolle verhoudingen in de wereld. Hun goed bezochte erediensten in Kanaleneiland-Zuid kenmerken zich door veel muziek, zang en rituelen. Het Apostolisch koor staat onder leiding van Ingeborg van Leusden.

Geerten Liefting
Geerten Liefting is sinds 2006 vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Hij studeerde orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Liefting is tevens dirigentorganist van de Heilige Bonaventuraparochie in Woerden en assistent-organist van de Rotterdamse Sint Laurenskerk.

logo2014