Educatie

Al vanaf september trekt de Culturele Karavaan door de wijk Kanaleneiland. Op allerlei scholen vinden educatieve programma's in het kader van de Karavaan plaats. Docenten werken met kinderen aan presentaties rond het thema Licht. Op zaterdag 8 december zijn de resultaten te bewonderen. Er wordt samengewerkt met Samen Doen Na Schooltijd, de Da Costa School, de Marokkaanse Ouderraad en ROC MN Kanaalweg.

Samen Doen Na Schooltijd (SDNS)
Samen Doen Na Schooltijd organiseert met organisaties en scholen uit de wijk activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar op het gebied van sport, cultuur, natuur, milieu en techniek. SDNS is een initiatief van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), DOENJA Dienstverlening en Saartje Kinderopvang. Twee docenten, Alexandra Flohr (dans), Byron Gómez Chavarría (Beeldend) en Sara van Paaschen (Muziek), stellen vanaf 24 september tot en met 7 december tijdens 10 lessen het thema 'Licht' centraal tijdens hun lessen.
Alexandra Flohr volgde de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor Kunsten Arnhem en specialiseerde zich in jazz, klassiek, modern en algemene dansante vorming. Met haar kinderen maakt ze twee dansen waarin ze het contract tussen donker en licht dramatisch in beeld brengt. Tijdens de Dinnershow op 27 november in Resto van Harte is het eindresultaat te zien.
Byron Gómez Chavarría is een kunstenaar uit Nicaragua. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Managua en is inmiddels neergestreken in Nederland. Met Licht denkt Byron juist aan kleur en hoe alle kleuren samen een prachtig geheel kunnen vormen. 48 kinderen maken kleine schilderijen die samen één mozaïek vormen. Ook gaan de kinderen aan de slag met het creëren van een verlichte stad. Dit alles resulteert in een expositie in de Triumfatorkerk op 8 december.

Da Costa School
Op de Da Costa School die vlakbij de Triumfatorkerk ligt zijn kinderen onder leiding van docent Jan Aren Neels druk bezig om mooie Lichtliederen uit Taizé in te studeren. Op 8 december verzorgen zij de opening.

ROC MN Kanaalweg
Leerlingen van het vak "Burgerschap" hebben zich ook beziggehouden met Culturele Karavaan. Zo was er een groepje die volop ging promoten en een groepje die zich bezighield met online communicatie rondom het festival. Een aantal leerlingen hielpen op de festivaldag zelf mee als vrijwilliger en ten slotte is een groepje de wijk ingegaan om een documentaire te maken over het festivalthema "Licht". Hieronder het resultaat:

http://www.youtube.com/watch?v=KYBciPuKNrs&feature=youtu.be

 

 

logo2014